Geen producten gevonden
Bekijk onze toplijst hier
Dat is een vraag die mensen en chef-koks dwarszit sinds de eerste gasgrill in 1950 en de heer en mevrouw Johnson ademloos naar de nieuwe grill van de buren staarden. Als we direct naar het antwoord springen, en dat zullen we doen, is er eigenlijk geen goed antwoord op de vraag of je een gas BBQ- of houtskoolgrill moet kopen. Je kunt dingen vinden die voor en tegen spreken. Het is vaak een kwestie van sociale erfenis. Wat heeft papa gedaan? Het eten smaakt net zo goed op gas als op houtskool. Of kan het?
Je krijgt een gerookte smaak en de populaire grilllijnen op je vlees, wanneer je grilt op houtskool of hout. Dat gezegd hebbende, is het gemakkelijker en handiger om op woensdag na het werk een gasgrill aan te zetten en voordat de voetbaltraining voor de kinderen begint. Het is gewoon sneller. Beide hebben positieve en negatieve elementen, afhankelijk van welk voedsel je maakt, wanneer en hoe lang. Maar welke moet je kopen? Gas of kolen?
Gasgrill is in veel opzichten een wonder en het is de eenvoudigste manier om buiten op het terras of in de tuin te koken. Gasgrill is geweldig als je vis, groenten wilt bereiden of een snelle lunch wilt maken met worstjes en rode paprika's. De warmte wordt beter geregeld op een gasgrill en je krijgt betere resultaten met een gasgrill, wanneer je licht wilt grillen. Als je hard wilt grillen, met een echte smaak van grillen, ga dan voor een kolen- of houtgrill. Maar als je goed bent in grillen, raden we aan een gasgrill te kopen, omdat deze in de meeste gevallen elke dag beter werkt. Het is gemakkelijker aan en uit te zetten en gemakkelijker schoon te maken. Je weet het zeker. Als het eten is gemaakt, gegeten en er is goed gezelschap en gekoelde witte wijn, dan is het laatste wat je wilt doen zweten bij het schoonmaken van de grill.
Als het gaat om koken op kolen of hout, is het een techniek zo oud als de mensheid. Elke holbewoner zal je vertellen: het is niet erg moeilijk. Maar het is ingewikkelder dan alleen maar aan een knop draaien. Je moet het vuur bouwen, verzorgen en in de gaten houden, en je moet weten waar het op de grill super warm is en waar de warmte helemaal niet wordt aangetrokken. Maar ... Op deze manier grillen is kost tijd, maar in het weekend - of als je tijd hebt om iets extra's te doen met koken, gaat er niets boven een houtskoolgrill. Het is niet zomaar een algemene mening. Er zijn veel onderzoeken en smaaktesten geweest die deze stelling bevestigen. Wat voor soort voedsel kun je dan het beste maken op een houtskoolgrill?
Vlees. Groot, rood, sappig rundvlees. Entrecote, ossenhaas, ribeye, T-bone. De lijst gaat maar door, maar het antwoord is hier: vlees smaakt beter op steenkool. Voeg een liter rode wijn en goed gezelschap en je hebt het recept voor een perfecte avond. Maar waarom smaakt het beter? En waarom is het resultaat vaak beter als je op kolen kookt in plaats van op gas?
Het kan zelfs moeilijk zijn om de hitte in de gasgrill te concentreren, en als je echt moet grillen, moet je kiezen voor de klassieke en populaire houtskoolgrill. Kip, varkensvlees en fruit krijgen een lekkere smaak als ze gaar zijn op kolen. Het grondig frituren in combinatie met de rook van de kolen zorgen voor een smaakervaring die de meeste mensen lekker vinden. Bekijk onze coole grillaccessoires voor de grillmaster hier op de pagina, als je de ultieme grillervaring wilt hebben.
Bij Coolshop, de Deense online retailer, is er een groot aanbod aan grills. Blader door de veelheid in verschillende uitvoeringen en in verschillende prijsklassen. En vergeet niet, we voegen altijd nieuwe producten toe aan ons portfolio, dus houdt aanbiedingen en nieuwe releases hier bij Coolshop in de gaten! Bij Coolshop kun je je hakbijl of handbijl snel en gratis thuis laten bezorgen. Een prijsgarantie is ook inbegrepen.